So/21/8
10:30–14:30
sobotní brunch

Ukrajinská kuchyně

Pelmeňárna

 

Mluvíme-li o pelmeních, je třeba zdůraznit jejich mezinárodní charakter! Co to pelmeně jsou? Těsto plněné mletým masem, bramborovou kaši, tvarohem, houbami či rybou. V Číně připravovali dim-sumy už od dob, kdy Evropu křižovaly kočovné kmeny. Tradice japonských taštiček gyōza vychází z dávných staletí a v bohaté gruzínské kuchyni si právem vysloužily své výsadní postavení khinkali. Uzbecké manty, polské pirohy, italské ravioly, ukrajinské vareniky – to vše jsou v podstatě pelmeně, které se od sebe liší jen tvarem, velikostí či náplní.

 

pelmenarna.cz

www.facebook.com/pelmenarna

Nabídka menu

Polévka

  • domácí kuřecí vývar s nudličkami

Výběr z hlavních jídel + příloha (rýže / naan / indický chléb)

  • sibiřské pelmeně (taštičky plněné hovězím a vepřovým masem) 
  • vareniky s bramborovou kaší a cibulkou (taštičky plněné vegetariánskou náplní)

 

* výběr z nabídky jídel nemusí být v průběhu celého brunche kompletní